Συναδέλφισσα/ε
Την Παρασκευή οφείλεις χωρίς υπεκφυγές και αναθέσεις σε τρίτους να δώσεις δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση με το πανό του Συλλόγου σου και με πυγμή να απαιτήσεις Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση για ΟΛΑ τα παιδιά 4-6 ετών αποκλειστικά στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
Για να υπερασπιστείς
- το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης
- το δικαίωμα όλων των παιδιών 4-6 ετών στη φοίτηση στο Νηπιαγωγείο (χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις )
- το δικαίωμα όλων των παιδιών σε ποιοτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση
Στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι υπόλογοι. Στις 16 Ιούνη κάθε σύλλογος, κάθε συνάδελφος οφείλει να δώσει δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 13:00.
Συνάδελφισσες/οι
Το Νηπιαγωγείο βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Πολλοί κύκλοι, αρχής γενομένης από το Υπουργείο, απειλούν και προσπαθούν να εφαρμόσουν συντονισμένα δομικές αλλαγές που θα πλήξουν το δημόσιο Νηπιαγωγείο και την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.
Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, εξαγγέλλει τη Δίχρονη Υποχρεωτική, μετά την τοποθετεί σε βάθος τριετίας, αργότερα συστήνει επιτροπές να ερευνήσουν τη «αποδοχή της» και την «αναγκαιότητά της». Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός την εξαγγέλλει ανακοινώνοντας ταυτόχρονα όμως την «ελεύθερη επιλογή» (παιδικός σταθμός ή Νηπιαγωγείο).
Οι παρεμβάσεις των δημάρχων (ΚΕΔΕ), τόσο σε κεντρικό επίπεδο (συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Εσωτερικών και Κοιν. Αλληλεγγύης για την απόσυρση της εξαγγελίας Γαβρόγλου και τη δημιουργία ενιαίου πλαισίου προσχολικής αγωγής 0-6 χρονών στους Δήμους) όσο και σε τοπικές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ αυξάνονται και γίνονται όλο και πιο συστηματικές. Με τον αέρα που τους δίνουν οι «σύμμαχοί τους» σε υπουργείο, αντιπολίτευση, ξαναθέτουν για άλλη μια φορά την κατάργηση και του ενός έτους υποχρεωτικής προσχολικής και εντείνουν την προσπάθειά τους για υπαγωγή των νηπιαγωγείων στους δήμους.
Το σωματείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκεντρώσεις κατά της εξαγγελίας για δίχρονη έχοντας στις αγκάλες του πανό, που τρομοκρατούν γονείς, προσβάλλουν εργαζόμενους, προβάλλουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα για το Νηπιαγωγείο και εν τέλει βάλλονται σαφώς κατά των δικαιωμάτων του παιδιού (δωρεάν παιδεία).
Ακόμα και Σύλλογος Εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς που έχει ως αίτημα την εποπτεία των παιδικών σταθμών από το Υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε συμμαχία με τους Δημάρχους και την ΠΟΕ-ΟΤΑ αν και τα αιτήματά τους είναι διαφορετικά και αλληλοσυγκρουόμενα. Ο συγκεκριμένος Σύλλογος μάλιστα δε δίστασε να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό με επιστημονικοφανές πέπλο αοριστίας και γενικότητας, χωρίς μάλιστα να θεωρεί υποχρέωσή του να παραθέσει αναλυτικά τις παραπομπές του στο τέλος ή μέσα στο κείμενό του (για να μπορεί ο αναγνώστης να τις διαβάσει και να καταλάβει αλλά και να τις ελέγξει).
Κάποιοι καθηγητές Πανεπιστήμιων και ΤΕΙ άλλωστε, συζητούν για ενοποίηση των Παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ και των Βρεφονηπιοκόμων ΑΤΕΙ σε συνελεύσεις τμημάτων και προτίθενται να αναλάβουν την παιδαγωγική επάρκεια των ΑΤΕΙ βρεφονηπιοκόμων.