Για τις συγχωνεύσεις σχολείων (συνεχής ενημέρωση)

Σε πρόσφατη συνάντηση του με το ΔΣ της ΔΟΕ, ο υφυπουργός παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος, δήλωσε ότι δεν θα συγχωνεύσειςπροχωρήσει σε ανακλήσεις των συγχωνεύσεων !
Παρ’ όλα αυτά έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο υπουργική απόφαση που ανακαλεί ελάχιστες συγχωνεύσεις και τροποποιεί κάποιες άλλες αλλά είναι άγνωστο εάν και πότε θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  Επίσης είναι άγνωστο εάν πρόκειται για την τελική απόφαση.
Δείτε την απόφαση εδώ :υπουργ. απόφαση συγχωνεύσεις
Αναλυτικά για τη συνάντηση της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δείτε εδώ :
Συνάντηση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
Πρόκειται για πρωτοφανή εμπαιγμό και σαφές δείγμα των αντιεκπαιδευτικών προσανατολισμών και της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ καθώς εδώ και δυο μήνες οι διοικητικοί μηχανισμοί του υπουργείου και οι εκπρόσωποί τους  δήλωναν σε αλεπάλληλες συναντήσεις με μέλη των εκπαιδευτικών σωματείων και των γονεϊκών φορέων ότι επίκειται ΦΕΚ με ανακλήσεις σημαντικού μέρους των συγχωνεύσεων.
Δείτε σχετικά εδώ :
Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης και το ενδεχόμενο ανάκλησης συγχωνεύσεων
Πάλι ΜΑΤ και κλειστές πόρτες στην περιφέρεια – έκανε τις προτάσεις του ο Περιφερειακός Δ/ντής για τις συγχωνεύσεις
Ενημέρωση από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην περιφέρεια (βίντεο από την επέμβαση των ΜΑΤ)
Ήδη, εδώ και δυο εβδομάδες οι διευθύνσεις εκπαίδευσης υπολογίζουν τις τοποθετήσεις με βάση τα νέα δεδομένα των συγχωνεύσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν υποβληθεί ερωτήματα από διευθύνσεις προς το υπουργείο για να δοθούν διευκρινίσεις για τη διαδικασία ορισμού των υπεραρίθμων στην περίπτωση όπου συγχωνεύονται σχολικές μονάδες που προέρχονται από το προηγούμενο κύμα συγχωνεύσεων του 2011. Τα ερωτήματα αυτά δεν έχουν ακόμα απαντηθεί !
Επίσης, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 των σχολείων που υποβιβάζονται ή συγχωνεύονται να  υποβάλουν δήλωση υπεραριθμίας (θετική ή αρνητική) από Τετάρτη 16/7 μέχρι και την Παρασκευή 18/7/2014.

Θετική-δήλωση

Αρνητική-δήλωση

Δείτε και εδώ :

Ενημερωτικό του αν. αιρετού Γ. Γεωργιόπουλου : συγχωνεύσεις, υπεραριθμίες, οργανικά κενά

Ενημερωτικό του αιρετού Τάκη Ρουμπή : Υπεραριθμίες-Μεταβολές σχολείων-Τοποθετήσεις στην Α΄ Αθήνας

Να επισημάνουμε ότι οι συνάδελφοι που θα κάνουν αίτηση να κριθούν υπεράριθμοι ΔΕΝ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ έναντι των άλλων που θα κριθούν από την υπηρεσία υπεράριθμοι κατά την τοποθέτηση τους στα κενά.

ΑΡΑ δεν υπάρχει λόγος να κανει κανείς θετική αίτηση να κριθεί υπεράριθμος εκτός αν θέλει να αλλάξει σχολείο.

Είναι σαφές ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πρωτοφανές χάος και θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικούς το Σεπτέμβρη απαιτείται συσπείρωση και διαρκής αγωνιστική δράση. Σε κάθε περίπτωση επιμένουμε να διεκδικούμε την ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων και βρισκόμαστε σε ετοιμότητα απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο αντιεκπαιδευτικών μέτρων (συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση ωραρίου, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από διεύθυνση σε διεύθυνση κλπ)