Συνεχής ενημέρωση για τη ΓΣ του Συλλόγου και την οργάνωση του αγώνα

Η έκτακτη ΓΣ του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/9 με την απαρτία που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας προέδρων. Υπερψηφίστηκε η εισήγηση του ΔΣ για απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ με πενθήμερη απεργία από Δευτέρα 16/9, νέα ΓΣ στις 20/9 για τη συνέχεια του αγώνα, συγκρότηση απεργιακής επιτροπής και κεντρικής απεργιακής επιτροπής, καταλήψεις σε ΠΥΣΠΕ – Περιφέρεια – Σχολεία, γράμμα προς τους γονείς, συσκέψεις σε κάθε σχολείο με τους γονείς και οργάνωση τοπικών κινητοποιήσεων – κλείσιμο δρόμων, παρέμβαση στον αγιασμό με το γράμμα που (υιοθετήθηκε πρόταση που κατέθεσε συνάδελφος διευθυντής) πρέπει να διαβαστεί από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Την Τετάρτη στη 1 μ.μ. οργανώνεται η δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ (η πρώτη έγινε σήμερα από το Σύλλογο ΠΕ Αριστοτέλη)

Το πλαίσιο του αγώνα διαμορφώνεται με το κείμενο της εισήγησης, τις αποφάσεις της τελευταίας ΓΣ όπου συμπληρώνονται ως κυρίαρχα τα αιτήματα :

– Κανένας εκπαιδευτικός/κανένας μαθητής εκτός σχολείου

– Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση – υποχρεωτική μετάθεση

– Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες

– Να ανακληθεί η εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Τα σχολεία να συνεχίσουν κανονικά την κατανομή τάξεων με τα μέχρι σήμερα δεδομένα όπως αποτυπώθηκαν στα κενά που υπολογίστηκαν από το ΠΥΣΠΕ το πρωί της Δευτέρας. Οποιαδήποτε προσπάθεια της Διεύθυνσης να εφαρμόσει την εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου πρέπει να μπλοκαριστεί με τη μαζική παρουσία και συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονιών.

 

Αναμένεται εντός της ημέρας η έκδοση γράμματος για τους γονείς.