Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να αποσυρθεί η νέα απειλητική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ

 15/7, 10 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας, Χίου 16

– 17/7, 12 μ.μ. κινητοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. 

Να μην τολμήσει καμία διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΥΠΑΙΘΑ να αγγίξουν κανέναν/καμία απεργό!

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών, σε συνέχεια της ανακοίνωσης που ήδη έχει δημοσιεύσει για τη νέα απειλητική και παράνομη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ:

Συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας όλων των Συλλόγων Π.Ε. της Α΄ Αθήνας, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 10 π.μ. στη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας (Χίου 16).

Καλεί τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 12 μ.μ., στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλεί και στηρίζει συνδικαλιστικά και νομικά τα μέλη του να συνεχίσουν να αγωνίζονται σθεναρά ενάντια στην αξιολόγηση με όλες τις μορφές που αποφάσισε η 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ (απεργία-αποχή και στάσεις εργασίας από την ατομική αξιολόγηση, ενιαία κείμενα για την ακύρωση της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας).

Επιπλέον, επισημαίνει ότι στην περίοδο της θερινής μας άδειας είναι πέραν κάθε έννοιας νομιμότητας η επιχείρηση τρομοκράτησης του κλάδου, τα ηλεκτρονικά μηνύματα, ο βομβαρδισμός εγκυκλίων και τηλεφωνημάτων είτε για την αξιολόγηση είτε για διοικητικά ζητήματα που έπρεπε να έχουν διευθετηθεί στον εργάσιμο χρόνο των εκπαιδευτικών.

Καταστρατηγεί την ίδια την έννοια του εργασιακού μας ωραρίου και του εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου η απογείωση του γραφειοκρατικού χρόνου εργασίας και η χρονική του επέκταση 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα μέσα από τα ατελείωτα ηλεκτρονικά μηνύματα και τις πλατφόρμες που πρέπει να συμπληρωθούν σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Το εργασιακό ωράριο λήγει με την αποχώρηση του/της εκπαιδευτικού από το σχολείο. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι και δεν απαντάμε σε ηλεκτρονικά ή άλλα μηνύματα που αφορούν γραφειοκρατικές ή άλλες υποχρεώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου, τα απογεύματα ή το Σαββατοκύριακο. Σεβασμός στον ελεύθερο χρόνο μας, τον οποίο αξιοποιούμε για ξεκούραση, ψυχαγωγία, αυτομόρφωση αλλά και προετοιμασία για το διδακτικό μας έργο και τους μαθητές μας και όχι για γραφειοκρατικές ή άλλες διοικητικές υποχρεώσεις.

 O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου