Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, 11/7, 11πμ Ξενίας 24 Να αποσυρθεί η νέα απειλητική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ

Μέσα στο καλοκαίρι, το ΥΠΑΙΘΑ με έγγραφο του Γ.Γ. επιχειρεί για πολλοστή φορά να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε απεργία αποχή. Σύμφωνα με αυτό καλεί τους αξιολογητές/τριες μέχρι και την 20/07/2024 να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη διευθέτηση τυχόν υφιστάμενων εκκρεμοτήτων στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.  Επιπλέον καλεί τους Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εφαρμόσουν τη διάταξη του άρθρου 56  του ν.4823/2021(Α΄136).

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το έγγραφο αυτό να αποσυρθεί!

Το ΥΠΑΙΘΑ βλέπει την αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση τρία χρόνια τώρα και θέλει να την σπάσει! Ο σχεδιασμός του δεν προχωράει, καθώς εκπαιδευτικοί και διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/οι, συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία αποχή μετά από 14 φορές που έχει στείλει το ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστήρια τις αποφάσεις των ομοσπονδιών. Το ΥΠΑΙΘΑ λοιπόν αποφασίζει μέσα στο καλοκαίρι να επιτεθεί στο πιο αγωνιστικό κομμάτι μετά τις απειλές του Κατσαρού τον Απρίλιο για αντικατάσταση των διευθυντών/ντριών και προϊσταμένων που δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση. Έτσι κι ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής ως έτοιμος από καιρό έστειλε οδηγία στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για άμεση εφαρμογή του εγγράφου του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ.

Το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις, επειδή νομίζει ότι θα μας πιάσει στον ύπνο, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/ους την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία αποχή, καταφεύγει σε τρομοκρατία και απόπειρα δίωξης απεργών!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/ΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ να μην περάσει στην εφαρμογή αυτής της οδηγίας!

Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘΑ ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Το δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αίμα, στους δρόμους,  θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! Δεν αφορά αμέλεια και ολιγωρία των εκπαιδευτικών και των διευθυντών/ντριών, προϊσταμένων η μη συμμετοχή στην ατομική αξιολόγηση, αλλά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους και μάλιστα μια απόφαση γενικών συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων!

Το ζήτημα των διώξεων-παύσεων -αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα.

  • Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά  συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις   πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ  ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Όσες, όσοι υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη  και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό τρόπο.
  • Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους!
  • Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες, ους!

 

Στηρίζουμε την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο δωρεάν σχολείο και τα παιδιά!

Καλούμε την Πέμπτη 11/7 στις 11πμ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, Ξενίας 24 (μέτρο Αμπελόκηποι). Καλούμε και όλους τους άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, καθώς και τη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να συμμετέχουν με αποφάσεις τους.

 O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου