Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης της δασκάλας, Ρέας Γραμματά

Συνάδελφοι/-ισσες,

εδώ και μήνες η εκπαίδευση στο σύνολό της βιώνει μια βιομηχανία κατασκευής συνδικαλιστικών διώξεων. Οι διώξεις αυτές, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν κυρίως εκπαιδευτικούς οι οποίοι/-ες υπερασπίστηκαν με σθένος και αποφασιστικότητα τις θέσεις του κλάδου και των σωματείων απέναντι στη διοίκηση.

Είναι σαφές σε όλους/-ες μας ότι οι διώξεις αυτές συνδέονται με την προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλουν με την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τη βία και τις διώξεις τη διαβόητη αξιολόγηση και τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Για το σκοπό αυτό η Κυβέρνηση και η διοίκηση επιχειρούν να εκμεταλλευτούν όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν στα χέρια τους. Είναι άλλωστε ενδεικτικός ο τρόπος που αυτοί οι νόμοι χρησιμοποιούνται μέσα από διάτρητα πορίσματα για τους συνάδελφους/-ισσες, προκειμένου να στηθούν διάφορα κατηγορητήρια!!

 

       Τελευταίο περιστατικό τέτοιας δίωξης είναι η υπόθεση της συναδέλφισσας Ρέας Γραμματά, δασκάλας, μέλους του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας την οποία επιχειρούν να κατηγορήσουν για πειθαρχικά παραπτώματα.

Οι κατηγορίες που προκύπτουν τώρα, για πρώτη φορά, μετά από 35 χρόνια συναπτής μαχόμενης διδακτικής πράξης και εν όψει της συνταξιοδότησής της είναι: «αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά, στοχοποίηση μαθητή, άσκηση ψυχολογικής βίας, μεροληψία, άρνηση εσωτερικού κανονισμού, περιφρόνηση των νόμων, εμπόδιση του συμβούλου να ασκήσει το έργο του» κ.ά.

Στην πραγματικότητα στοχοποιώντας τη συναδέλφισσα, φανερώνουν την εκδικητική στάση της διοίκησης για την πολιτικοσυνδικαλιστική δράση της και εκπέμπουν ένα σήμα τρομοκρατίας σε όσους συναδέλφους αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

 

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ για άλλη μια φορά καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης και δίωξης αγωνιστών εκπαιδευτικών. Απαντάμε καθαρά: Ούτε βήμα πίσω!

Με τον αγώνα μας δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Αυτοί, άλλωστε είναι και οι τελικοί στόχοι της αξιολόγησης και της βιομηχανίας διώξεων. Για το λόγο αυτό η μαχόμενη εκπαίδευση, οι σύλλογοι διδασκόντων, τα σωματεία να διακηρύξουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

 

  • Κάτω τα χέρια από την συναδέλφισσα Ρέα Γραμματά! Κάτω τα χέρια από τα μέλη των Συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ που διώκονται για την συνδικαλιστική και αγωνιστική τους στάση.
  • Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία, τις απεργίες και την απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

 O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου