Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Δίπλα στον συνάδελφό Δημήτρη Αντωνίου ενάντια στην νέα απόλυσή του

ΠΕΜΠΤΗ, 4/7 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 πμ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΕΚΠΑ (Προπύλαια)

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, σε μια έκρηξη εκδικητικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απολύει ΞΑΝΑ, δυο μήνες μετά την επαναπρόσληψή του, τον Δημήτρη Αντωνίου, συμβασιούχο εργαζόμενο επί 19 έτη, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ. Παράλληλα, συνεχίζει ακάθεκτη την επιχείρηση δίωξης του Παντελή Βαϊνά, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, μετά και την ΕΔΕ στην οποία οδηγήθηκαν 13 μέλη του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών για την συνδικαλιστική τους δράση.

Μετά τη μαζική κινητοποίηση της Παρασκευής, 28/6, για την ανάκληση της απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου, όπου συμμετείχαν σύλλογοι εργαζομένων και φοιτητών του ΕΚΠΑ, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων άλλων ΑΕΙ και γενικότερα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ζητήθηκε από τον Σύλλογό του συνάντηση τόσο με τον Πρύτανη, όσο και με όλους τους Αντιπρυτάνεις. Μέχρι σήμερα, καμιά απάντηση δεν υπάρχει. Η ημέρα απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου πλησιάζει. Τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου ο συνάδελφός μας θα είναι απολυμένος.

Αποδεικνύεται ότι το «σπάσιμο» της επαναπρόσληψής του σε δύο συμβάσεις (Μάιο με αρχές Ιουλίου και Ιούλιο με τέλη Δεκέμβρη) ήταν ενταγμένο σε ΕΝΑ σχεδιασμό: Να σταματήσουν οι ενοχλητικές μας κινητοποιήσεις τον Απρίλιο με την επαναπρόσληψή του και να επανέλθουν οι πρυτανικές αρχές, εάν και όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν, κατά προτίμηση εν μέσω αδειών των εργαζομένων και εξεταστικής των φοιτητών, στην ΑΠΟΦΑΣΗ για απόλυση , αξιοποιώντας τη δεύτερη σύμβαση.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ

Δίνουμε άμεση απάντηση. Την Πέμπτη 4/7 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στα Προπύλαια 12 π.μ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤIΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ-Η ΤΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΥΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Π. ΒΑΪΝΑ

 

 O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου