Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ενημέρωση για την εκδίκαση της προσφυγής για τη μείωση ωραρίου

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικαζόταν η προσφυγή για τη μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των λοιπών εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία, από τις νηπιαγωγούς που πήραν την πρωτοβουλία για την προσφυγή και από Συλλόγους ΠΕ της Αττικής, ανάμεσά τους και ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών που άλλωστε συμμετείχε και στην πρωτοβουλία της προσφυγής.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι συλλόγων τονίζοντας ότι πρέπει επιτέλους  να αρθεί αυτή η διαχρονική αδικία απέναντι στις νηπιαγωγούς οι οποίες εργάζονται χωρίς ανάσα πάνω από 30 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.  Να μειωθεί το ωράριο τους με νομοθετική κατοχύρωση ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας, να ισχύσει το ίδιο και για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε ολιγοθέσια σχολεία.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συλλόγων μαζί με νηπιαγωγούς περίμεναν για ώρες για την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης η απόφαση της οποίας όπως όλα δείχνουν θα παρθεί μετά από πολλούς μήνες. Ο δε δικηγόρος θα καταθέσει υπόμνημα στις 18/6. Είναι πράγματι αξιοπερίεργη η «σύμπτωση» όταν ζητάμε εμείς το δίκιο μας στα δικαστήρια, οι διαδικασίες να διαρκούν μήνες ή και χρόνια ενώ όταν μας σέρνει το κράτος στα δικαστήρια για όσες απεργίες είναι «ενοχλητικές» οι καταδικαστικές αποφάσεις εκδίδονται εντός 24ρων ωρών. Δεν έχουμε βέβαια καμία αυταπάτη. Γνωρίζουμε ότι η δικαιοσύνη κατακτιέται με σκληρούς αγώνες.

Ο αγώνας μας για να προσδιορίζεται το ωράριο των νηπιαγωγών με βάση την προϋπηρεσία και όχι την οργανικότητα των νηπιαγωγείων συνεχίζεται με όλες τις μορφές. Ο αγώνας για τη μείωση του ωραρίου (και εξίσωσή του με αυτό της βθμιας), για τα σύγχρονα εργασιακά μας δικαιώματα, για να αποκατασταθεί η ισονομία στον κλάδο, το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις συνεχίζεται χωρίς αναμονές!

 O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου