Παρουσίαση του του φιλοσοφικού έργου του Hamilton B. Timothy, Οι πρώιμοι χριστιανοί απολογητές και η ελληνική φιλοσοφία. Ειρηναίος, Τερτυλλιανός, Κλήμης Αλεξανδρεύς

Η Αναστασία Ν. Μαργέτη, εκ  των μεταφραστών του έργου, είναι μέλος του Συλλόγου μας και υπηρετεί στο 106ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Οι  εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ  προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό στην παρουσίαση του φιλοσοφικού έργου του  Hamilton B. Timothy,  Οι πρώιμοι χριστιανοί απολογητές και η ελληνική φιλοσοφία. Ειρηναίος, Τερτυλλιανός, Κλήμης Αλεξανδρεύς, σε μετάφραση από τα αγγλικά της Αναστασίας Ν. Μαργέτη και του Χαράλαμπου Μαγουλά. Η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων EX LIBRIS και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024   ώρα 20.00 στον χώρο  ΤΕΧΝΗ – ΛΟΓΟΣ στην Αθήνα, οδός Συνεσίου Κυρήνης 8.

Ο  Hamilton B.Timothy σε αυτό το πόνημά του αναδεικνύει με πληρότητα τη μορφή και τις φάσεις του «διαλόγου» που αναπτύχθηκε μεταξύ του Χριστιανισμού, της ελληνικής φιλοσοφίας και του Γνωστικισμού, ο οποίος ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων. Εστιάζει στα έργα των πρώτων χριστιανών απολογητών (Τερτυλλιανός, Ειρηναίος και Κλήμης Αλεξανδρεύς), διότι η ενιαία στάση τους αποτέλεσε το περίγραμμα της μεσαιωνικής φιλοσοφικής και θεολογικής διανόησης. Οι διδασκαλίες των τριών απολογητών που υπήρξαν πρωτοπόροι στη διαμόρφωση της σχέσης αυτής, παρουσιάζουν στην εποχή μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις και μελετώνται υπό νέο πρίσμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Σταμάτης Πορτελάνος,  Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας.

Χαράλαμπος Μαγουλάς, Εντεταλμένος Διδάσκων Φιλοσοφίας στο  Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συγγραφέας, μεταφραστής και επιμελητής του βιβλίου.

Αναστασία Ν. Μαργέτη, ιστορικός, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, μεταφράστρια του βιβλίου.