Α΄ Σύλλογος Αθηνών: κινητοποίηση την Παρασκευή 21/6 στη 1μμ στη ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙA 13:00 στη ΔΔΕ Πειραιά, (Ηρώων Πολυτεχνείου και Βενιζέλου, στάση μετρό Δημοτικό Θέατρο) για τις διώξεις εκπαιδευτικών

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση – Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Να σταματήσουν τώρα οι νέες συνδικαλιστικές διώξεις – Να ανακληθούν όλες οι συνδικαλιστικές διώξεις

Η ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά και του συναδέλφου αναπληρωτή  Δημήτρη Χαρτζουλάκη μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή των συναδέλφων στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι κατηγορίες για τη συνδικαλιστική τους δράση είναι: «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου εντός/εκτός υπηρεσίας» (γνωστή κατηγορία με την οποία έχουν παραπεμφθεί όλοι οι διωκόμενοι), «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα».

Είναι γεγονός ότι οι δυο αυτές νέες διώξεις αποτελούν μια νέα σελίδα στην βιομηχανία κατασκευής συνδικαλιστικών διώξεων.

Ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις δεκάδες διώξεις και κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί ενάντια σε συναδέλφους στον Πειραιά αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας, τη στοχοποίηση συναδέλφου που υπερασπίστηκε τις θέσεις του κλάδου και των σωματείων απέναντι στην διοίκηση.

Τα γεγονότα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από την, με κάθε τρόπο εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, να επιβάλουν δια της τρομοκρατίας την διαβόητη αξιολόγηση.

Παράλληλα με τις απανωτές προσφυγές να βγει παράνομη η απεργία – αποχή, οι απόπειρες οικοδόμησης νέων διώξεων δείχνουν την ενόχληση της κυβέρνησης από τη συνεχιζόμενη αντίσταση του κλάδου στην διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει η αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο πως θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για… «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση. Είναι άλλωστε ενδεικτικός ο τρόπος που αυτοί οι νόμοι χρησιμοποιούνται μέσα στο πόρισμα του πειθαρχικού για τους συνάδελφους προκειμένου να στηθεί το όλο κατηγορητήριο.

Μόνο το μαζικό κίνημα και οι αγώνες μπορούν να τους σταματήσουν! Απαντάμε καθαρά: Ούτε βήμα πίσω!

Γιατί, με τον αγώνα μας, δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα δικαιώματά μας αλλά υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Αυτοί, άλλωστε είναι και οι τελικοί στόχοι της αξιολόγησης αλλά και της βιομηχανίας διώξεων.

  • Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Δημήτρη Χαρτζουλάκη
  • Κάτω τα χέρια από τα μέλη των Συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ
  • Κάτω τα χέρια από τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία, την απεργία, την απεργία-αποχή
  • Να ανακληθούν όλες οι διώξεις
  • Μαθητές – φοιτητές – εκπαιδευτικοί για δωρεάν παιδεία παλεύουμε μαζί

 O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου