Απολογισμός για τη συνδικαλιστική χρονιά 2022-2023 στην Τακτική Γεν. Συνέλευση της 29ης Νοέμβρη 2023

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κάνοντας τον απολογισμό της συνδικαλιστικής χρονιάς 2022-2023 θα αναφερθούμε συνοπτικά στο πολιτικό – εκπαιδευτικό πλαίσιο που προσανατόλισε και επηρέασε τη στάση, τη δράση και τις ενέργειές μας και στους κύριους άξονες της δράσης του Συλλόγου μας.

Πολιτική – εκπαιδευτική συγκυρία και προσανατολισμός του Συλλόγου μας

Βασικό χαρακτηριστικό όλης της προηγούμενης περιόδου ήταν η αντιεκπαιδευτική επίθεση κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, στις κατευθύνσεις που έβαζε ο ΟΟΣΑ για μια εκπαίδευση που θα αντιλαμβάνεται τη μόρφωση ως προϊόν, τους γονείς ως πελάτες και τους εκπαιδευτικούς ως κακοπληρωμένους υπαλλήλους χωρίς δικαιώματα. Στοιχεία αυτής της πολιτικής που στόχο της έχει τη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς υπάκουων ελαστικά εργαζόμενων χωρίς δικαιώματα, είναι η Τράπεζα Θεμάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η εμπορευματοποίηση των ΑΕΙ και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία (την οποία με το αίμα του το φοιτητικό κίνημα κατάφερε να ακυρώσει), η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, η επέκταση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση με αύξηση του ποσοστού των αναπληρωτών περίπου στο 30% του συνόλου του εκπαιδευτικού σώματος, οι περικοπές δαπανών και οι μισθοί φτώχειας, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που μετά τον νόμο Κατρούγκαλου έχουν αυξήσει έως και δέκα χρόνια τον εργάσιμο βίο μας, το χτύπημα στα συνδικάτα και στο δικαίωμα στη απεργία με τον νόμο Χατζηδάκη.

Με τη μάχη της αξιολόγησης να μαίνεται και ανοιχτό το μέτωπο του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η νεοφιλελεύθερη/νεοσυντηρητική εκπαιδευτική πολιτική ξεδιπλώνεται σε καθημερινή βάση με ένα βομβαρδισμό νομοθετημάτων, εγκυκλίων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οδηγιών του ΟΟΣΑ, σεμιναρίων, καθημερινών πιέσεων στελεχών της εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη, μάλιστα, ευελιξία στην εναλλαγή τακτικών ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Από την ανοιχτή τρομοκράτηση, έως τη συναινετική υποταγή. Από την επίκληση του «νόμου», έως το τυράκι της ατομικής ωφέλειας έναντι των υπολοίπων. Αυτή η επίθεση φιλοδοξεί να διαμορφώσει το νέο εκπαιδευτικό τοπίο με δομικά χαρακτηριστικά τον ατομισμό και το ατομικό συμφέρον, τον ανταγωνισμό, την απόλυτη ιεραρχία και το management, την κατάργηση των συλλογικών αποφάσεων και της δημοκρατικής λειτουργίας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι βασικοί στόχοι της ΔΕΝ έχουν υλοποιηθεί. Η αντίσταση του εκπαιδευτικού σώματος και του εκπαιδευτικού κινήματος έχει ορατά αποτελέσματα. Στα σχολεία μας δεν κυματίζουν τα brand names των χορηγών και των εταιρειών. Η ύπαρξη του Δημόσιου σχολείου αποτελεί κομβικό σημείο της οικονομικής, κοινωνικής, ταξικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης.

Στην καρδιά αυτής της αντιπαράθεσης βρίσκεται σήμερα η μάχη της αξιολόγησης. Χαιρετίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας που στηρίζει τα ενιαία κείμενα και την απεργία-αποχή. Η ίδια η ζωή απέδειξε τη χρησιμότητα αυτών των δύο μορφών πάλης και δικαίωσε τη χρήση τους από το εκπαιδευτικό κίνημα. Μέσα στις ειδικές συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, σε αρκετές περιπτώσεις, δόθηκαν συγκλονιστικές και αξιακές μάχες. Εκεί υπήρξε μια ιδιαίτερη ώσμωση και αλληλεπίδραση των διαφορετικών γενεών της εκπαίδευσης. Αναδείχθηκε σε κάθε σχολείο ένα δυναμικό που: • Υπερασπίζεται την έννοια της δημόσιας εκπαίδευσης και αναστοχάζεται για τον ρόλο του σχολείου, τον ρόλο των δασκάλων αλλά και τις σχέσεις τους με τους μαθητές και τους γονείς. • Αντιπαραθέτει στο management και στην εκπαιδευτική ιεραρχία τη δημοκρατία στο σχολείο και τις συλλογικές διαδικασίες. • Αντιπαραβάλλει στον ατομισμό τη συλλογικότητα. • Αναδεικνύει την παιδαγωγική, αλλά και την παιδαγωγική ελευθερία, ως κομβικό σημείο της αντιπαράθεσης.

Στην καρδιά της αντιπαράθεσης επίσης βρίσκονται:

  • Οι μισθοί μας, σε συνθήκες όπου η ακρίβεια καλπάζει
  • Τα ασφαλιστικά δικαιώματα, για μια γενιά εκπαιδευτικών που για πρώτη φορά στην ιστορία θα κληθεί να συνεχίσει να εργάζεται περνώντας το κατώφλι της τρίτης ηλικίας.
  • Οι εργασιακές σχέσεις, για μια γενιά αναπληρωτών εκπαιδευτικών που για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης αποτελούν ευέλικτο και αναλώσιμο δυναμικό, για δεκαετίες.
  • Η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, χωρίς μόνιμους διορισμούς και με τους χειρότερους δυνατούς όρους.

Σαφώς, ούτε το σχολείο λειτουργεί μέσα σε μια γυάλα, αποκομμένο από το κοινωνικό γίγνεσθαι, ούτε οι εκπαιδευτικές αντιπαραθέσεις εξελίσσονται σε πολιτικό κενό. Ο λαϊκός παράγοντας που βγήκε ορμητικά στο προσκήνιο, ανέτρεψε κυβερνήσεις, αποσταθεροποίησε το πολιτικό σύστημα και απονομιμοποίησε τις μνημονιακές πολιτικές, δημιούργησε ένα βαθύ κοινωνικό ρήγμα που θορύβησε τον επίσημο πολιτικό κόσμο στο σύνολό του και άνοιξε προοπτικές που εν τέλει έμειναν αναξιοποίητες. Έτσι, δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για την παλινόρθωση της μνημονιακής πολιτικής, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις στη σφοδρότητά της και τις εναλλαγές των πολιτικών διαχειριστών της. Το έγκλημα στα Τέμπη, το πλέον πολύνεκρο των τελευταίων ετών, οι μεγαλύτερες πυρκαγιές και οι μεγαλύτερες πλημμύρες που σάρωσαν ποτέ τη χώρα έχουν βαθιές, συστημικές πολιτικές αιτίες. Όπως και η αναζωπύρωση της φασιστικής βίας, με δολοφονίες, επιθέσεις σε μετανάστες, πρόσφυγες και αντιφασίστες, τις περισσότερες φορές με την ανοχή ή ακόμα και τη συνέργεια των δυνάμεων κρατικής καταστολής.

Ταυτόχρονα γεννιούνται βαθιές κοινωνικές αντιθέσεις που αποτελούν εν δυνάμει τον μοχλό ανάπτυξης συλλογικών αγώνων, κοινωνικών συγκρούσεων, κοινωνικοπολιτικών μετώπων και πολιτικών συγκροτήσεων. Και σε αυτές τις διεργασίες, το εκπαιδευτικό κίνημα έχει σπουδαίο ρόλο να παίξει. Δεν είναι τυχαίο από αυτή την άποψη ότι σε διεθνές επίπεδο, από τους σημαντικότερους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα, είναι αυτοί των εκπαιδευτικών, με κομβικά τα ζητήματα των μισθών, του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και του σεβασμού απέναντι στον εκπαιδευτικό. Σώστε τα σχολεία μας – Σεβαστείτε τη δουλειά μας – Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας αποτελεί το τρίπτυχο αυτών των σκληρών και συχνά ανέλπιστα επίμονων και νικηφόρων αγώνων που αποκαλύπτουν ταυτόχρονα όλες τις παθογένειες της αξιολόγησης που ακολούθησαν αυτά τα εκπαιδευτικά συστήματα τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, λοιπόν. Για την ανασυγκρότηση των Συλλόγων και των Σωματείων. Για τη διαμόρφωση δικτύων παιδαγωγικών δράσεων και κριτικής εκπαίδευσης. Για την κατοχύρωση συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών στο σχολείο. Για την αποκάλυψη των νεοφιλελεύθερων/νεοσυντηρητικών σχεδίων. Για την μεγιστοποίηση των αντιστάσεων σε ό,τι κλείνει το μέλλον των μαθητών μας, το μέλλον της δουλειάς μας και του κοινωνικού μας ρόλου, το μέλλον της δημόσιας παιδείας.

Μέσα στη δίνη των μεγάλων γεγονότων της δεκαετίας, μια σειρά τακτικών γενικών συνελεύσεων με αξιοσημείωτη μαζικότητα διαμόρφωσαν σταδιακά ένα πλαίσιο ανάλυσης, θέσεων, στόχων και αιτημάτων που ανταποκρίνονταν στη νέα πραγματικότητα και εκτιμούσε ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε πλήρη συμφωνία και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. αποφάσισαν την επιβολή στη χώρα ενός καθεστώτος σύγχρονης οικονομικής δικτατορίας επ’ ωφελεία αποκλειστικά των δανειστών της χώρας και των αγορών.

Σε διεθνές επίπεδο, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί λιπαίνουν το έδαφος των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και αλλού, την άνοδο ακροδεξιών ή και ανοιχτά φασιστικών σχηματισμών. Την ίδια στιγμή, η κατεχόμενη Παλαιστίνη ισοπεδώνεται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής με χιλιάδες θύματα, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά.

Απέναντι σε αυτές τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, ο Σύλλογός μας αποτέλεσε και αποτελεί κύτταρο αγώνα και πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας.

 

                         Μορφές αγώνα. Κεντρικές και τοπικές κινητοποιήσεις

Με κατεύθυνση την πλατιά ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων και τη συγκρότηση του κοινωνικού – πολιτικού μετώπου των δυνάμεων της εργασίας και έχοντας ως σταθερή πεποίθηση ότι η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, με τις μικρές μας δυνάμεις, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός πολύμορφου κινήματος, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Σταθμός, η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή πορεία της 22ης Φεβρουαρίου, στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, σε κάθε εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, στην πορεία του Πολυτεχνείου. Αναφέρουμε εδώ άξονες δράσης του Συλλόγου το προηγούμενο διάστημα:

Α. Αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση – για την ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Η συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των σχολείων μας στα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων στην απεργία-αποχή, ήταν αποτέλεσμα της εξαιρετικά επίπονης δουλειάς του ΔΣ και της Επιτροπής Αγώνα αλλά και πολλών συναδέλφων, με περιοδείες στα σχολεία, συνεχή κυκλοφορία κειμένων και ανακοινώσεων, οργάνωση διαδικτυακών συναντήσεων ενημέρωσης. Χρησιμοποιήσαμε και την συγκέντρωση εκπαιδευτικών στις πύλες των σχολείων κατά τη διάρκεια επίσκεψης αξιολογητών με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

Απέναντι στη δράση σχολικών συμβούλων που μετέρχονται κάθε μεθόδου για να προσεγγίσουν τους αξιολογούμενους, στη σκιά του εκβιασμού και της τρομοκρατίας που ασκεί η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού, χαιρετίζουμε τους/τις νεοδιόριστους/ες που σταθερά απαντούν με τη δήλωση της απεργίας-αποχής και στις ατομικές κλήσεις για αξιολόγηση.

Ακολούθως, προχωρήσαμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας και σε καταλήψεις της ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας και για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και για την .κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες.

Τα τελευταία χρόνια, ο Σύλλογός μας πήρε την πρωτοβουλία μαζί με άλλους Συλλόγους για ένα κοινό ευρύ συντονισμό Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ. Επιμείναμε όλο το προηγούμενο διάστημα σε αυτή τη γραμμή, υποστηρίζοντας ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται μια ευρύτατη αγωνιστική συνεννόηση. Κάτι τέτοιο αποτελεί προϋπόθεση για την κλιμάκωση του αγώνα, τη μαζικοποίησή του, τη συσπείρωση ενός απαραίτητου αγωνιστικού δυναμικού για να δώσει πραγματικές μάχες και όχι συμβολικές διαμαρτυρίες, για να πετύχει νίκες και κατακτήσεις.

 

Β. Αγώνας για υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή

Από την αρχή εκτιμήσαμε ότι η νομοθέτηση με το άρθρο 33 του νόμου 4521/2018, σε βάθος τριετίας της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, από τη μια σηματοδοτεί  μία σημαντική εξέλιξη που διαμορφώνει ένα νέο πεδίο δυνατοτήτων και διεκδικήσεων σε σχέση με το συγκεκριμένο αίτημα,  από την άλλη όμως,  με τον τρόπο που θεσμοθετήθηκε, δεν αποτρέπει το νηπιαγωγείο από παλιούς και νέους κινδύνους. Γι΄ αυτό διεκδικήσαμε εφαρμογή της Δίχρονης με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν αποδεχόμαστε τη χρήση ελαφρού τύπου προκάτ. Έχοντας και την πικρή εμπειρία του κτιριακού ζητήματος στου Ζωγράφου, διεκδικήσαμε την έγκαιρη λύση του προβλήματος για την οποία απαιτούνταν 30 νέες αίθουσες. Οι «λύσεις» που δόθηκαν ήταν ευκαιριακές και όξυναν ακόμα περισσότερο το κτιριακό πρόβλημα με αποτέλεσμα, στα προκάτ να συμβαίνουν δυστυχώς ατυχήματα συναδέλφων. Σταθερή θέση του Συλλόγου μας, σε όλες τις τριμερείς επιτροπές, σε όλες τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και τις ανακοινώσεις μας είναι: Άμεση (και όχι σε βάθος τριετίας) εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια και στα πλαίσια αυτά και στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου, άμεσα. Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανατραπεί η σημερινή αρνητική κατάσταση στο κτιριακό ζήτημα.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα τόσο στο επίπεδο των δύο Δήμων όσο και στο επίπεδο της αντιπαράθεσης με τις κυβερνητικές επιλογές ώστε να ληφθούν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή της δίχρονης και την αντιμετώπιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης των νηπιαγωγείων ιδιαίτερα στην περιοχή Ζωγράφου.

Γ. Η συνολική δράση του Συλλόγου

  • Επιμείναμε στην ενότητα των συνδικάτων, στην ενωτική μαζική αγωνιστική έκφραση των εργαζομένων και ταυτόχρονα στον ταξικό προσανατολισμό τους με τη συμβολή μας στις προσπάθειες για την οργάνωση της πάλης από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τη βάση των εργαζόμενων και το ξεπέρασμα της απραξίας και της συναινετικής στάσης των τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων.
  • Είχαμε πρωταγωνιστική συμμετοχή στις απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις,  στο Συντονισμό Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ σε ισότιμη βάση και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών και στήριξη του κινήματος για την προάσπιση του δικαιώματος στη στέγη, την ενέργεια, το νερό.
  • Στηρίξαμε την ειδική εκπαίδευση (ειδικά σχολεία-τμήματα ένταξης-παράλληλη στήριξη) απέναντι στην πολιτική διάλυσης των δομών της, καταστρατήγησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
  • Κατοχυρώσαμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου ως μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης με χιλιάδες επισκέπτες. με πλατιές καμπάνιες ενημέρωσης της κοινής γνώμης, επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός εναλλακτικού δικτύου ενημέρωσης που θα ελέγχεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους κόντρα στην παραπληροφόρηση και την πλύση εγκεφάλου των μεγάλων ΜΜΕ που ελέγχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και υπηρετούν τους κοινωνικούς και πολιτικούς του στόχους.
  • Στα πλαίσια της λειτουργίας της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας, πήραμε την πρωτοβουλία και διαμορφώσαμε μεγάλα αφιερώματα με εκπαιδευτικό υλικό, θεατρικά έργα και κείμενα. Για την πρωτομαγιά των εργατών και των λουλουδιών, για το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας ενάντια στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό, για την επανάσταση του 1821, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για την αντιρατσιστική εκπαίδευση και τέλος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο αγκάλιασαν οι συνάδελφοι αυτή την πρωτοβουλία είναι αξιοσημείωτος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η δράση αυτή του Συλλόγου μας προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων συναδέλφων από όλη τη χώρα και συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή του περιεχομένου και της μορφής των σχολικών γιορτών.
  • Βρεθήκαμε δίπλα σε κάθε δίκαιο αγώνα, αρωγοί, αλληλέγγυοι και υποστηρικτές. Συμπαραστάτες στους διωκόμενους συναδέλφους για τη συνδικαλιστική τους δράση ή για την επιλογή τους να υπερασπίσουν το δημόσιο σχολείο. Σε αγωνιζόμενους κλάδους και σωματεία, στην αγωνιζόμενη νεολαία. Με δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης. Στηρίξαμε τα σχολεία και τους συναδέλφους που υπέστησαν επιθέσεις και άδικες καταγγελίες από γονείς. Κορυφαίο για μας ζήτημα, η δίωξη της αναπληρώτριας συναδέλφου του Συλλόγου μας για την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντουζ». Απέναντι στον φασιστικό εσμό των ΜΜΕ και των ακροδεξιών κύκλων, απλώσαμε ασπίδα αλληλεγγύης. Η δικαίωση της συναδέλφισσας, η οποία απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία είναι δικαίωση του αγώνα μας.
  • Προσπαθήσαμε για την συνεχή, συνεπή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων. Με συνεχείς περιοδείες στα σχολεία, αποστολή ανακοινώσεων σε σχεδόν καθημερινή βάση, ανανέωση της ιστοσελίδας. Σίγουρα υπήρξαν λάθη και παραλείψεις και ανεπάρκειες στην προσπάθειά μας να κατατοπίσουμε τους συναδέλφους. Ωστόσο, ας κριθούν αυτά τα λάθη με επιείκεια καθώς τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές, είναι εκπαιδευτικοί της τάξης όπως όλοι μας.
  • Η πολιτιστική ομάδα του συλλόγου μας, ανταποκρινόμενη στις διαθέσεις και τις δυνατότητες των συναδέλφων, συνέχισε τη δράση της, προτείνοντας εκδηλώσεις, επισκέψεις σε θεατρικές παραστάσεις που συνδυάζουν χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα, αλλά και την πρώτη επιτυχημένη εκδρομή στο εξωτερικό μετά από χρόνια.

Σίγουρα έχουν μείνει πολλά ακόμη να κάνουμε :

Βασική αδυναμία στη δράση μας, είναι η λογική της ανάθεσης και της χαμηλής συμμετοχής στην ενεργό δράση και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου. Η χαμηλή συμμετοχή σε αρκετές Γενικές Συνελεύσεις αποτελεί τη βασικότερη αδυναμία και είναι ευθύνη όλων. Ταυτόχρονα, τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά αντιμετωπίστηκε πιο ενεργητικά ο χαμηλός βαθμός εγγραφής των αναπληρωτών στον Σύλλογο με αποτέλεσμα περίπου το 30% των αναπληρωτών να έχει ήδη εγγραφεί, έναντι πολύ μικρότερων ποσοστών τα τελευταία χρόνια. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να ενταχθεί ο κόσμος της ελαστικής εργασίας και της αναπλήρωσης στον σύλλογο, να βρει τη δική του συλλογική φωνή και τον δικό του αγωνιστικό δρόμο.

Η μεγαλύτερη αδυναμία μας, ήταν η έλλειψη ορατής κοινωνικής προοπτικής, η παντελής απουσία ενός κοινωνικού αγωνιστικού σχεδίου που να οδηγεί στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και σε μια ορατή διέξοδο από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων. Όσο είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μια μεγάλη αδυναμία που υπερβαίνει κατά πολύ τον ορίζοντα του Συλλόγου μας, άλλο τόσο είναι γεγονός ότι οι ήττες που βιώνουμε, διαμορφώνουν νέους δυσμενείς κοινωνικούς συσχετισμούς, νέες αρνητικές πραγματικότητες μέσα και έξω από το σχολείο που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη δράση μας. Αλλά σε αυτό το άγονο τοπίο καλούμαστε να βαδίσουμε και να αγωνιστούμε και το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Ειδικά στην τρέχουσα περίοδο όπου η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, τα τύμπανα του πολέμου και των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων χτυπούν δίπλα στη γειτονιά μας και επιπλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης που επιδιώκει να σαρώσει όσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα απέμειναν μετά την καταιγίδα των τελευταίων δέκα χρόνων.

Ας συσπειρωθούμε λοιπόν γύρω από το σωματείο μας, τις συλλογικές του διαδικασίες, ας δυναμώσουμε τη συλλογική μας απάντηση, την αγωνιστική μας ενότητα, στην τάξη, στο σύλλογο διδασκόντων, στη συνέλευση, στη διαδήλωση, στην απεργία.

Το χρονοδιάγραμμα της δράσης του συλλόγου μας την τελευταία συνδικαλιστική χρονιά:

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Σχετικά με το εργατικό ατύχημα της αναπληρώτριας νηπιαγωγού και την απαράδεκτη αντιμετώπισή της από την υπηρεσία

26 Νοεμβρίου 2023 – by dm

 

Νηπιαγωγεία Ζωγράφου: Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για την απαράδεκτη κτιριακή κατάσταση

26 Νοεμβρίου 2023

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Με αφορμή τη λιποθυμία συναδέλφου σε μονοθέσιο Νηπιαγωγείο

23 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Για τις κάμερες στα σχολεία

18 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 50 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη

15 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με τις κάρτες ελευθέρας εισόδου στα μουσεία

15 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλες και όλοι στην κινητοποίηση για την Παλαιστίνη, στις 14/11, 18:00, στη Βουλή

13 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα για τη δίκη Σεπολίων

12 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, 8μ.μ.

11 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών Διδακτικές επισκέψεις-εκδρομές: δεν αναλαμβάνουμε αλλότριες ευθύνες που δεν μας αναλογούν

11 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Ανιστόρητες και επικίνδυνες οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη

10 Νοεμβρίου 2023

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με τον έλεγχο στηθαίων, γείσων, καμινάδων και κεραμιδιών

9 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πρόσκληση στον μεγάλο περίπατο στα νηπιαγωγεία του Ζωγράφου: Να λυθεί επιτέλους το κτιριακό πρόβλημα!

7 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έκλεισαν το δρόμο στον φασισμό

6 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

6 Νοεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συλλαλητήριο-Συναυλία, 5/11, στις 11:00 στο Σύνταγμα. και πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

4 Νοεμβρίου 2023

 

Ωράριο και εργασιακές σχέσεις νηπιαγωγών: Πώς να δουλεύεις 6 ώρες και να μετράνε για 5

1 Νοεμβρίου 2023

Α΄ Σύλλογος Αθηνών Διαδικτυακή εκδήλωση Κυριακή 5 Νοέμβρη,

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 29 Οκτωβρίου – προσυγκέντρωση σωματείων 11:30πμ μετρό Ευαγγελισμός και πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

29 Οκτωβρίου 2023

 

Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων της Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, Πέμπτη 26/10

28 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγέλλουμε την «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο

27 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Το βαθύ κράτος στοχοποιεί για άλλη μια φορά τον αγωνιστή Ηλία Σμήλιο επιθυμώντας να σιγήσει η φωνή της λαϊκής αντίστασης στη Θεσσαλονίκη

26 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για την κινητοποίηση στη Διεύθυνση για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

25 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

25 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών

25 Οκτωβρίου 2023

 

Κοινή κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας Πέμπτη 26/10, 2μμ – ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

24 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Θεατρική παράσταση – ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

21 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με τις καταστροφές στο συγκρότημα των 1ου και 19ου Δημ. Σχολείων Ζωγράφου

18 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ Τετάρτη 18 Οκτώβρη, 7μ.μ., ΣΥΝΤΑΓΜΑ

17 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, 13/10, 6.30 μ.μ., Πάρκο Ελευθερίας

13 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Διαδικτυακή ενημέρωση για τη μάχη της αξιολόγησης, Δευτέρα 9/10, 8μ.μ.

5 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συγκέντρωση χρημάτων για αλληλεγγύη στη Θεσσαλία

5 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

3 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Για την ικανοποίηση των αιτημάτων των οικογενειών παιδιών με μεσογειακή αναιμία

1 Οκτωβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συμμετέχουμε στη συναυλία για την αποκατάσταση της λανθασμένης προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, το Σάββατο 30/9, στις 8μ.μ.

29 Σεπτεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

26 Σεπτεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΨΗΣ;

25 Σεπτεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

25 Σεπτεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλες/οι στην απεργία της 21ης Σεπτέμβρη, Κλαυθμώνος 10.30, στο πανό στου Συλλόγου

20 Σεπτεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΔΕΔΥ

20 Σεπτεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Η αξιολόγηση δε θα περάσει! Πως προχωράμε τη φετινή σχολική χρονιά

18 Σεπτεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Αναπληρώτριες – αναπληρωτές: Γραφτείτε στον Σύλλογο

18 Σεπτεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Απέναντι στην αντιλαϊκή/αντιεκπαιδευτική πολιτική καλούμε σε αγωνιστική ενότητα και μαζική συμμετοχή στις δράσεις του εκπαιδευτικού κινήματος

13 Σεπτεμβρίου 2023

 

Δελτίο τύπου των συλλόγων “Αθηνά”, “Α’ Αθηνών”, “Αριστοτέλης” για τη μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων, 11/9, στη Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας και τη συνάντηση της κινητοποίησης με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης

13 Σεπτεμβρίου 2023

 

Όλοι/ες στην κινητοποίηση στην Α΄ Διεύθυνση, Δευτέρα 11/9, 13:00 – Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα

10 Σεπτεμβρίου 2023

 

Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων ΠΕ στην Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας

5 Σεπτεμβρίου 2023

 

Κοινό κάλεσμα συλλόγων Α’ Αθήνας: Α΄ Σύλλογος Αθηνών, Αθηνά και Αριστοτέλης – Παράσταση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 4/9 στην ΔΙΠΕ Ά Αθήνας -Το ΥΠΑΙΘΑ εφαρμόζει το απόλυτο πετσόκομμα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία!

4 Σεπτεμβρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Για την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

31 Αυγούστου 2023

 

Δελτίο τύπου από την παρέμβαση στη ΔΙΠΕ Α Αθήνας των ΣΕΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και Α’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

29 Αυγούστου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καμία αλλαγή στις αιτήσεις συμπλήρωσης ωραρίου από τους συναδέλφους/ισσες μουσικούς

28 Αυγούστου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Η ομόφωνη απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, οδηγός αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών-αντιλαϊκών εξαγγελιών της κυβέρνησης

17 Ιουλίου 2023

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 11:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

5 Ιουλίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να μην περάσει η επιχείρηση χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης στον Πειραιά

25 Ιουνίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πρόταση του ΔΣ στην 92η ΓΣ της ΔΟΕ

16 Ιουνίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πρόταση του ΔΣ στην 92η ΓΣ της ΔΟΕ

16 Ιουνίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

13 Ιουνίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ για τον απεργό πείνας και δίψας Γιάννη Μιχαηλίδη

12 Ιουνίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Τετάρτη 7/6, 18.30, Τακτική ΓΣ του Συλλόγου, 8o – 106o Δ.Σχ. Αθηνών

5 Ιουνίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να διορθωθούν εδώ και τώρα τα λάθη στον ΟΠΣΥΔ

3 Ιουνίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ!

27 Μαΐου 2023

 

Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, Τετάρτη 7 Ιουνίου, 18:30

27 Μαΐου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε σχολείο του Συλλόγου μας

26 Μαΐου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Η κατάργηση των χωρικών ορίων θα διαλύσει τα σχολεία της γειτονιάς!

18 Μαΐου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ακυρώνουμε τις εξετάσεις PISA – Κήρυξη τετράωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

9 Μαΐου 2023

 

Α΄ Αθηνών: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

5 Μαΐου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Μπλόκο στην αξιολόγηση και στους επιθεωρητές! Κανένας/μία εθελοντής/τρια!

4 Μαΐου 2023

 

Φωτορεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις σε σχολεία του Συλλόγου μας για την ακύρωση της αξιολόγησης

4 Μαΐου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Εργατική Πρωτομαγιά 2023

30 Απριλίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Διαδικτυακή συνάντηση ενημέρωσης και αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση Πέμπτη 27/4, 9μ.μ.

27 Απριλίου 2023

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (RIKA TRAVEL)

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ερωτήσεις και απαντήσεις για την ακύρωση της αξιολόγησης

24 Απριλίου 2023

 

Σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας

24 Απριλίου 2023

Την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 2μμ, όλοι οι Σύλλογοι Π.Ε και οι ΕΛΜΕ της Αθήνας πραγματοποιούν κινητοποίηση-παράσταση στους νέους συμβούλους-επιθεωρητές για την αξιολόγηση στα γραφεία της Δ/νσης

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ο νόμος 4823 για την αξιολόγηση ή αλλιώς η αρχή του τέλους …και τι πρέπει να κάνουμε για να μην περάσει

24 Απριλίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Τα ειδικά σχολεία δεν είναι σχολεία δεύτερης κατηγορίας! Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας, την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου (πλ. Κοτζιά), Δευτέρα 24 Απρίλη στις 4μμ.

23 Απριλίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα για τη 12χρονη: ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

23 Απριλίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων εναντίον συναδέλφων που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση τις ημέρες της χιονόπτωσης

23 Απριλίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

6 Απριλίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Διδακτικές επισκέψεις-μετακινήσεις

4 Απριλίου 2023

 

Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Εκπ/σης Α’ Αθήνας στις 30/3/2023

4 Απριλίου 2023

 

Νέα παράσταση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30/3, στις 2μ.μ. στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας

29 Μαρτίου 2023

 

Τετάρτη 29/3 στις 14:00 κινητοποίηση Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στην Α’ διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων/ενάντια στην αξιολόγηση

27 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα καταγγελίας της απρόκλητης αστυνομικής επίθεσης στην πορεία της Αθήνας της Πέμπτης 16/3/2023

22 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων

21 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Αργυρή Ερωτοκρίτου

21 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 18/3 στις 12.30 στο μετρό Πανόρμου

17 Μαρτίου 2023

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΖΩΗ!

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα καταγγελίας της απρόκλητης αστυνομικής επίθεσης στην πορεία

17 Μαρτίου 2023

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ των εργαζομένων δικυκλιστών (Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλων).

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Το ΥΠΑΙΘ αντιπαρατίθεται στις εκδηλώσεις της ΔΟΕ με εκδήλωση που συνδιοργανώνει με την πρεσβεία των ΗΠΑ!

15 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κάτω τα χέρια από την ΒΙΟΜΕ!

15 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, 16 ΜΑΡΤΗ 11π.μ., Κλαυθμώνος, στο πανό του Συλλόγου

14 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. (9/3/2023)

10 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλες-όλοι στην Απεργία 8 Μαρτίου, 12.30 Κλαυθμώνος στο πανό του Συλλόγου

7 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Δικά τους τα κέρδη – δικοί μας οι νεκροί… Όλες/οι στο Σύνταγμα, Κυριακή 5/3, 11πμ

4 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Δευτέρα 6/3, 14:00, κινητοποίηση στο ΙΕΠ: Κατεβαίνουμε ξανά στον δρόμο!

2 Μαρτίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι στην πανελλαδική πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση την Πέμπτη 2/3 στις 18:00 στο Σύνταγμα

28 Φεβρουαρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να διακοπεί άμεσα το πρόγραμμα εισαγωγικής «επιμόρφωσης» των νεοδιόριστων

23 Φεβρουαρίου 2023

 

Διαδικτυακή ενημέρωση νεοδιόριστων Α’ Αθήνας

20 Φεβρουαρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μουσικής και στη συναυλία στο Εθνικό θέατρο-ΡΕΞ

19 Φεβρουαρίου 2023

 

Δελτίο Τύπου από την Πανελλαδική Σύσκεψη Αγώνα, Τετάρτη 15/2/23

19 Φεβρουαρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε στις 15/2/23, αμέσως μετά τα μεγαλειώδη πανεκπαιδευτικά απεργιακά συλλαλητήρια, στα γραφεία της ΔΟΕ, μαζική σύσκεψη αγώνα συντονισμού εκπαιδευτικών σωματείων

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, 15/2, μετά τις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις

14 Φεβρουαρίου 2023

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ AΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε: Χάρισε χρόνια ζωής δίνοντας μόνο 10 λεπτά από την ζωή σου!

13 Φεβρουαρίου 2023

 

Κοινή Ανακοίνωση των Συλλόγων ΠΕ Α’ Αθήνας

12 Φεβρουαρίου 2023

 

Αφίσα του Συλλόγου για την αξιολόγηση: Αυτοί που σου διδάσκουν να πετάς, δεν μπορεί να σέρνονται!

10 Φεβρουαρίου 2023

 

Πάρτυ του Συλλόγου στο Mestizo, Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου

6 Φεβρουαρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με την τηλεκπαίδευση λόγω χιονόπτωσης: ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης

5 Φεβρουαρίου 2023

 

Σύλλογοι ΠΕ Α΄ Αθήνας για νομική προσφυγή ενάντια στις ανακλήσεις των μονιμοποιήσεων

29 Ιανουαρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όχι στην υποβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας-Απόσυρση του ΠΔ 85/2022

19 Ιανουαρίου 2023

 

Κοινή απόφαση 6 Συλλόγων Π.Ε. της ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας: Οι Σύλλογοι θα περιφρουρήσουν την εντολή του 85% της βάσης των συναδέλφων της ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας ΟΧΙ στους νόθους αιρετούς!

18 Ιανουαρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – Φιλουμένα Μαρτουράνο

18 Ιανουαρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στη 12χρονη από τον Κολωνό, θύμα παιδοβιασμού, στα ανήλικα αδέλφια της και την οικογένειά της

12 Ιανουαρίου 2023

 

Θεατρική παράσταση ΑΜΠΙΓΙΕΡ

9 Ιανουαρίου 2023

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου

5 Ιανουαρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Συλλόγων ΠΕ Αριστοτέλης, Α’ Αθηνών, Αθηνά Κινητοποίηση και Κατάληψη της διεύθυνσης Α’ Αθήνας 22.12.2022

23 Δεκεμβρίου 2022

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Στις δυνάμεις καταστολής 600 ευρώ, στον εκπαιδευτικό ούτε δεκάρα!

18 Δεκεμβρίου 2022

 

Συγκέντρωση σωματείων και φορέων ενάντια στον προϋπολογισμό

17 Δεκεμβρίου 2022

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πέμπτη 15 του Δεκέμβρη συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών

13 Δεκεμβρίου 2022

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 12 Δεκέμβρη πανελλαδική μέρα δράσης στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ Μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων – καμιά ανάκληση μονιμοποίησης

8 Δεκεμβρίου 2022

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12, 14:00, κινητοποίηση στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας (Χίου 16-18)

3 Δεκεμβρίου 2022

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΞΑΝΑ: Απειλεί να ακυρώσει τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων σε όσες Δ/νσεις πραγματοποιήθηκε!

29 Νοεμβρίου 2022

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κήρυξη στάσης εργασίας. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την υγεία, Πέμπτη 1/12, 13.00, Προπύλαια

29 Νοεμβρίου 2022

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τη Β/βάθμια περίθαλψη

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

28 Νοεμβρίου 2022

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

27 Νοεμβρίου 2022

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 25/11: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, 13.30 – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

24 Νοεμβρίου 2022

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων»

23 Νοεμβρίου 2022

 

Δελτίο Τύπου από την πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ στις 19/11/2022

22 Νοεμβρίου 2022

 

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα για το μεγάλο ζήτημα της Υγείας του λαού

20 Νοεμβρίου 2022

O πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Σπύρος Ντελέζος