Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία

Να καλυφθεί άμεσα το κενό του τμήματος ένταξης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου

Όπως κάθε χρόνο, την τελευταία δεκαετία των μνημονίων και των περικοπών, καλούμαστε στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς  να υπερασπιστούμε τις  θέσεις εργασίας και το εκπαιδευτικό έργο όλων των σχολείων, από τις απόπειρες περικοπών, μετακινήσεων, πλαστών υπεραριθμιών, συγκάλυψης των πραγματικών κενών, που συνεχίζονται και στη νέα περίοδο. 

 

 Η έλλειψη διορισμών μόνιμου προσωπικού καθώς και η αποχώρηση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων τα χρόνια της κρίσης έχουν δημιουργήσει για τα σχολεία μια ασφυκτική κατάσταση. Έτσι βλέπουμε κάθε Σεπτέμβρη μια προσπάθεια να αυξηθούν οι υπεραριθμίες και να μειωθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία με προφανή στόχο να λειτουργήσουν τουλάχιστον τα πρωινά τμήματα εγκαταλείποντας στη μοίρα του το ολοήμερο. 

 

Τα σχολεία καλούνται να λειτουργήσουν με λιγότερους εκπαιδευτικούς από όσους χρειάζονται. Τα ολοήμερα και πάλι δεν θα λειτουργήσουν ή θα υπολειτουργήσουν με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το δημόσιο σχολείο αφού  δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα λειτουργεί σε όλο του το ωράριο και για όλους τους μαθητές που το έχουν ανάγκη. Καθόλου τυχαία από την περσινή χρονιά τα σχολεία περικυκλώθηκαν από φροντιστήρια που προσφέρουν μελέτη και φύλαξη. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος καθώς οι γονείς θα αναγκαστούν να ζητήσουν αλλού αυτό που το δημόσιο σχολείο δεν τους παρέχει προς δόξα της πολιτικής των περικοπών.

 

Στα πλαίσια πάντα αυτής της πολιτικής διαπιστώσαμε ότι για μία ακόμη χρονιά κατά τη  διαδικασία  των αποσπάσεων το δεύτερο τμήμα ένταξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου δεν εμφανίστηκε στα κενά τμήματα και φυσικά δεν καλύφθηκε  η κενή θέση(O συνάδελφος που έχει οργανική εκεί είναι διευθυντής σε άλλο σχολείο και η θέση καλύπτεται πάντα με απόσπαση. Πάντα, εκτός από την περσινή σχολική χρονιά και από ότι διαπιστώσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και τη φετινή).

 

Ένα σχολείο με 260 μαθητές θα λειτουργήσει και πάλι με ένα τμήμα ένταξης. Πολλοί μαθητές θα μείνουν χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη που και δικαιούνται και χρειάζονται. Προφανώς τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών αυτών δεν χωράνε στην κοπτορραπτική, μέθοδο που χρησιμοποιείται για να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό ,άρα και δαπάνες. Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις διορθώσεις στο myschool, που είχε εξαφανίσει το ένα από τα δύο τμήματα ένταξης στα συγχωνευμένα σχολεία, το πρόβλημα επανέρχεται.

 

 

Απαιτούμε

  • Να καλυφεί άμεσα η κενή θέση στο ΤΕ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία .
  • Να λειτουργήσουν από την πρώτη μέρα όλα τα τμήματα του ολοήμερου προγράμματος σε όλα τα σχολεία.
  • Κανένας αποκλεισμός μαθητή από το ολοήμερο. Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος