Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΣΥ Τετάρτη 13/2, 14:00

Ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια του αγώνα για την κατάργηση του νόμου 4547/18 και τη μη εφαρμογή του, συνδιοργανώνει, μαζί με τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ της Α΄ Διεύθυνσης, παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΣΥ (Κανδάνου 18, κοντά στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός).

Εκτιμούμε ότι η συγκρότηση των ομάδων εκπαιδευτικής υποστήριξης αποτελεί ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών με ιδιαιτερότητες. Η λειτουργία των ομάδων αυτών  σε καμία περίπτωση δε θα προσφέρει επιπρόσθετο υποστηρικτικό έργο στα συγκεκριμένα παιδιά.

Κοινή διαπίστωση των συναδέλφων στα σχολεία σήμερα είναι ότι βασικός στόχος του νόμου είναι να μειωθούν δραστικά οι μαθητές που απευθύνονται στο ΚΕΣΥ και να συγκροτηθεί ένας σύνθετος γραφειοκρατικός μηχανισμός ελέγχου, αποκλεισμού και αξιολόγησης που θα ορθώνει ανυπέρβλητα εμπόδια στη στήριξη αυτών των μαθητών και θα καθιστά υπόλογους για τη σχολική αποτυχία το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.

 

Θεωρούμε ότι οι σύλλογοι διδασκόντων πρέπει να συνεχίσουν το έργο στήριξης των παιδιών με αναπηρίες ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως ακριβώς το έκαναν έως σήμερα προσπερνώντας γραφειοκρατικούς και αξιολογικούς μηχανισμούς, όπως είναι οι Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης. Δηλαδή, με την παραπομπή των γονέων στο ΚΕΣΥ όπου θα γίνεται η διάγνωση των μαθητών σε σύντομο χρονικό διάστημα, με μόνο προαπαιτούμενο την παιδαγωγική έκθεση που θα αποστέλλεται από τη σχολική μονάδα.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος