Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα για τη δίωξη δασκάλας του 3ου Δημ. Σχολείου Ταύρου

«Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί από εκείνους που κάνουν το κακό, αλλά από εκείνους που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα»

Albert Einstein

 

Το ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ  καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη παρέμβαση του Διευθυντή ΠΕ Δ΄ Αθήνας στο εκπαιδευτικό έργο δασκάλας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου και την κλήση της σε απολογία. Το «έγκλημα» της συναδέλφισσας ήταν ότι ανάρτησε στον χώρο του σχολείου πανό με εικαστική δημιουργία μαθητών και μαθητριών, το οποίο αποτύπωνε τις ευχές και τις ελπίδες τους για ειρήνη, αγάπη και ευημερία, ενώ υπήρχε και το αίτημα για ελευθερία στην Παλαιστίνη. Ήταν μια εργασία που προέκυψε με αφορμή τη διεθνή ημέρα ειρήνης στις 21/9, μαζί και με άλλες παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Ανεξάρτητα από τον φορέα καταγγελίας της συναδέλφου και του παιδαγωγικού της έργου, ανεξάρτητα από το πόσο «υψηλά ιστάμενος» ενδέχεται να είναι ο καταγγέλλων φορέας, δεν επιτρέπουμε παρεμβάσεις στο περιεχόμενο του παιδαγωγικού μας έργου. Είναι αδιανόητο ακόμα και να σκεφτεί κανείς ότι ένα παιδάκι θα ζωγραφίσει στο χαρτοπανό της τάξης του «λευτεριά στην Παλαιστίνη» κι η δασκάλα πρέπει να του επιβάλει λογοκρισία. Δε θα επιστρέψουμε σε σκοτεινές εποχές, δεν θα επιτρέψουμε τα σχολεία μας να μετατραπούν σε «ιδεολογικά αναμορφωτήρια».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη συναδέλφισσα και τον σύλλογο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου! Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη στην ελεύθερη διατύπωση της παιδικής σκέψης και τον αποτροπιασμό μας για την όποια επιχείρηση ιδεολογικής λογοκρισίας της.

Απαιτούμε να μην προχωρήσει καμία πειθαρχική δίωξη!

Σε μια περίοδο που η κατάσταση στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη και η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δυναμώνουμε το αντιπολεμικό, αντιϊμπεριαλιστικό μέτωπο και ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας που διαδηλώνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ισραήλ.

Καλούμε όλους-ες τους συναδέλφους-ισσες να μιλήσουν με τα παιδιά και να οργανώσουν δράσεις στα σχολεία για την ειρήνη αλλά και για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να έχει πατρίδα και ελευθερία, για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης όλων των λαών, για το δικαίωμα των παιδιών στην ειρήνη!

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου