Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Το Δ.Σ. Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ εκφράζει την συμπαράστασή του στον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων που διώκεται πειθαρχικά για την συμμετοχή του στις συλλογικές αποφάσεις του σωματείου του. Μια μόλις ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων Γιάννη Σταύρου με βασική αιτιολογία ότι συμμετέχοντας στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ της ΔΟΕ, δεν προέβη στην ατομική αξιολόγηση δυο εκπαιδευτικών του ΚΕΔΑΣΥ.

Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε υποβάλλει την παραίτησή του από τα καθήκοντά του ως Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ από τις 19/6/2024 και η παραίτηση είχε την ΟΜΟΦΩΝΗ (δηλ. με ψήφο και της Περιφερειακής Διευθύντριας) θετική γνωμοδότηση από το ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου στις 6/7/2024, το οποίο αποδεχόταν τους λόγους της παραίτησής του. Παρόλα αυτά με απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Παιδείας, η παραίτηση απορρίφθηκε, έχοντας ως προφανή στόχο την μεθοδευμένη «παραδειγματική δίωξη» του συναδέλφου. Στη συνέχεια και κάτω από προφανείς ισχυρές πιέσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, η Περ. Διευθύντρια αναίρεσε την καθόλα τεκμηριωμένη γνωμοδότηση του ΑΠΥΣΠΕ (6/7/2024) και προέβη στην πειθαρχική παραπομπή του συναδέλφου με fast-track διαδικασίες, φανερώνοντας τον πανικό της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αλλά και τις πολιτικοσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες της πειθαρχικής δίωξης. Η όλη διαδικασία με την οποία έγινε η παραπομπή, σχετίζεται και με την αίτηση συνταξιοδότησης που είχε καταθέσει ο συνάδελφος Σταύρου. Έτσι τη ίδια μέρα που εκδόθηκε η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το ΚΥΣΠΕ, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε, με μια πρωτοφανή και απόλυτα παράνομη διαδικασία, να απορρίψει ακόμη και την αίτηση συνταξιοδότησης του συναδέλφου.

Ο συνάδελφος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να συμμετέχει στην καθ’ όλα νόμιμη προκηρυχθείσα από το συνδικάτο του ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ. Η δίωξή του εκτός των άλλων στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους με τη μορφή της Απεργίας και γι’ αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τον ίδιο. Αφορά το σύνολο του κλάδου και του συνδικαλιστικού κινήματος και πρέπει άμεσα να πάρει απάντηση.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον συνάδελφο και απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η πειθαρχική του δίωξη και κάθε συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάδειξης του ζητήματος, συνδικαλιστικής, νομικής κάλυψης του συναδέλφου και να προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες εναντίον των στελεχών εκπαίδευσης που συνεργούν στη δίωξή του. Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε αν χρειαστεί σε κάθε απόφαση συνδικαλιστικής, νομικής, οικονομικής στήριξης του συναδέλφου με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ -ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!