Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι/ες στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής την Δευτέρα 9/9/2024 στη 1:00 μ.μ.

 

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι, με κλειστά τα σχολεία, σε σαρωτικές συμπτύξεις. Έκλεισαν πάνω από 1.000 τμήματα, χιλιάδες συνάδελφοι/ισσες, σε όλη τη χώρα χαρακτηρίστηκαν ως υπεράριθμοι. Συνολικά μόνο στην Α΄ Αθήνας με τις συμπτύξεις μετατράπηκαν σε υπεράριθμους 110 συνάδελφοι/ισσες (100 Δάσκαλοι και 10 Νηπιαγωγοί)!

Τα 25αρια τμήματα με παιδιά με διαγνώσεις που χρειάζονται στήριξη είναι σαφές πως καταπατούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ταυτόχρονα το Υπουργείο εντείνει την υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών μέσα από την αξιολόγηση, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις διώξεις δεκάδων συναδέλφων που συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Συστηματικά ο Υπουργός Παιδείας αποφεύγει κάθε συνάντηση με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ενώ προχωρά σε δηλώσεις περί «εξορθολογισμού» για να καλύψει το σάρωμα οργανικών θέσεων και το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων. Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός έστειλαν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν εκπαιδευτικούς και γονείς που διαμαρτύρονταν στο Υπουργείο στις 4/9/2024. Χτύπησαν πισώπλατα και θρασύδειλα τα μέλη των Ομοσπονδιών μας. Αυτό είναι το αληθινό τους πρόσωπο: απειλές, βία, εκβιασμοί, χημικά και ξύλο σε όσους σηκώνουν κεφάλι.

ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η αξιολόγηση δε θα περάσει ούτε φέτος. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

– Να ανακληθούν τώρα όλες οι συμπτύξεις – συγχωνεύσεις τμημάτων.

– Να δοθούν τώρα όλα τα κενά των σχολείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι περικομμένα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε  στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ούτε στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

-Καμία υπεραριθμία – καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού χωρίς τη θέλησή του. Δεν περισσεύει κανένας –καμία εκπαιδευτικός.

– 15 παιδιά στο τμήμα, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία.

 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ-ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

  • Συμμετέχουμε μαζικά όλες και όλοι στην κινητοποίηση των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε., τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στη 1:00 μ.μ. στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής. Καλούμε τους γονεϊκούς φορείς στο πλευρό μας, στον κοινό αγώνα.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., τις Ε.Λ.Μ.Ε. της Αττικής, καθώς και τους γονεϊκούς φορείς να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στην μεγάλη κεντρική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής της Δευτέρας 9 – 9 – 2024.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να ορίσει άμεσα απεργία και αγωνιστικό πρόγραμμα.

 

Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όλοι/ες στην Παράσταση Διαμαρτυρίας  στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης της Αττικής (Ξενίας 24 – Αθήνα)  την Δευτέρα 9/9/2024 στη 1:00μ.μ.

O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου