Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συμπτύξεις-υπεραριθμίες-μονιμοποιήσεις νεοδιόριστων: Όλες και όλοι στην κινητοποίηση των Συλλόγων ΠΕ στην Α΄Διεύθυνση ΠΕ Αθήνας, 2/9, 13:00

Μετά το μεγάλο μαχαίρι των συμπτύξεων τμημάτων με σαφή στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού και την τάση να τείνουν στο μαγικό αριθμό των 25 παιδιών ανά τμήμα, ανακοινώθηκε ο αριθμητικός προσδιορισμός των λειτουργικά υπεράριθμων. Είναι σαφέστατα μεγαλύτερος ο αριθμός από τις περσινές υπεραριθμίες.

Την ίδια στιγμή, η μάχη της αξιολόγησης μαίνεται και παρά τις διώξεις, τον αυταρχισμό, τις πιέσεις, την παραπληροφόρηση, οι νεοδιόριστες και οι νεοδιόριστοι κρατάνε ψηλά τη σημαία του αγώνα, επιμένουν στην απεργία-αποχή. Στο Σύλλογό μας, 50 συνάδελφοι και συναδέλφισσες, δηλαδή το 67% των 75 περσινών μας νεοδιόριστων κατέθεσαν αιτήσεις μονιμοποίησης στη Διεύθυνση και τα στοιχεία τους στο ΔΣ για τις προσφυγές της ΔΟΕ. Η συγκέντρωση στοιχείων συνεχίζεται, ενώ ήδη ο αριθμός των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021 που έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους στους Συλλόγους ΠΕ ξεπερνά κατά πολύ τους 1700, γεγονός που αποδεικνύει τη μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή και εξηγεί τον πανικό των κυβερνητικών επιτελείων.

Συμπτύξεις τμημάτων

Αναφέρουμε ενδεικτικά περιπτώσεις σχολείων:

Περίπτωση Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στους Αμπελόκηπους. Στη φετινή Α τάξη, εγγράφονται 46 μαθητές και 6 διαγνώσεις για παράλληλες στηρίξεις και αιτούνται τρία τμήματα. Η Διεύθυνση αποφασίζει δύο τμήματα των 23 μαθητών. Στην Ε τάξη έχουμε ένα μαθητή  σε σύνολο 47 μαθητών και στη Στ πάλι μια μαθήτρια σε σύνολο 48. Τα περσινά τρία τμήματα της Δ΄τάξης με 47 μαθητές και μία διάγνωση γίνονται δύο.  Τα περσινά τρία τμήματα της Ε΄τάξης γίνονται δύο. Ήταν συνολικά 48 παιδιά με μία διάγνωση.

Περίπτωση Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στους Αμπελόκηπους. Συμπτύσσεται τάξη με δύο τμήματα σε ένα τμήμα με 25 μαθητές με ένα παιδί με διάγνωση Down syndrome.

Συμπτύξεις έχουμε ακόμα σε δύο άλλα Δημοτικά Σχολεία των Αμπελοκήπων.

Περίπτωση Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου. Τα περσινά τρία τμήματα της Α΄τάξης γίνονται δύο. Ήταν συνολικά 51 παιδιά έφυγε ένα και τα 50 που έμειναν έγιναν δύο 25άρια τμήματα.

Περίπτωση Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.: Τα περσινά τρία τμήματα της Α΄τάξης γίνονται δύο.  Έχουν 5 πολύ σοβαρές διαγνώσεις. (90% τετραπληγία, βαρύ αυτισμό, Asperger, ΔΕΠΥ κλπ).

Περίπτωση Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.: Τα περσινά τρία τμήματα της Β΄τάξης γίνονται δύο.  Με 11 σοβαρές διαγνώσεις, όλες έχουν παράλληλες.  Έτσι τα τμήματα θα έχουν 24 παιδιά το καθένα.

Περίπτωση Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου. Τα τρία τμήματα της Α΄τάξης γίνονται δύο  με 23 και 24 παιδιά και με διαγνώσεις.

Υπεραριθμίες

Συνολικά στην Α΄Διεύθυνση Αθήνας ανακοινώθηκαν 137 υπεραριθμίες δασκάλων (!!) και 13 νηπιαγωγών. Στο Σύλλογό μας έχουμε 32 υπεραριθμίες δασκάλων και 5 νηπιαγωγών, δηλαδή, το 25% των υπεραριθμιών δασκάλων του συνόλου των υπεραριθμιών στη Διεύθυνση και το 38% των νηπιαγωγών στη Διεύθυνση! Τα αναλυτικά στοιχεία για τα σχολεία του Συλλόγου μας παρατίθενται παρακάτω.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ
8ο ΑΘΗΝΩΝ 2
10ο ΑΘΗΝΩΝ 2
12ο ΑΘΗΝΩΝ 5
16ο ΑΘΗΝΩΝ 3
17ο ΑΘΗΝΩΝ 4
18ο ΑΘΗΝΩΝ 3
107ο ΑΘΗΝΩΝ 3
6ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ 3
8ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ 3
12ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ 3
19ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ 1
ΣΥΝΟΛΟ 32
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ
18ο ΑΘΗΝΩΝ 1
124ο ΑΘΗΝΩΝ 1
1ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ 1
13ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ 1
16ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ 1
ΣΥΝΟΛΟ 5

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση προχωρά σαρωτικά με τις συμπτύξεις και τις υπεραριθμίες στην αποδόμηση των σχολείων μας, το χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών μέσα από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Θα μας βρουν ξανά απέναντί τους. Η αξιολόγηση δε θα περάσει ούτε φέτος. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Να δοθούν τώρα όλα τα κενά των σχολείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι περικομμένα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε  στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ούτε στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καμία υπεραριθμία – καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού χωρίς τη θέλησή του. Δεν περισσεύει κανένας-καμία εκπαιδευτικός.

15 παιδιά στο τμήμα, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Συμμετέχουμε μαζικά όλες και όλοι στην κινητοποίηση των Συλλόγων ΠΕ, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στη 1 μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας. Καλούμε τους γονεϊκούς φορείς στο πλευρό μας.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, τους Συλλόγους ΠΕ, τις ΕΛΜΕ της Αττικής, καθώς και τους γονεϊκούς φορείς να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε μεγάλη κεντρική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συμπεριλάβει ΑΜΕΣΑ και τους νεοδιόριστους του 2022 στην πρωτοβουλία των προσφυγών καθώς έχουν συμπληρώσει ήδη διετία. Σε αυτή την κατεύθυνση αποστέλλουμε τα σχετικά στοιχεία και των συναδέλφων του 2022 στην Ομοσπονδία.

Καλούμε όλες και όλους τους νεοδιόριστους που δεν το έχουν ακόμα πράξει να στείλουν στη Διεύθυνση την ενιαία αίτηση του Συλλόγου και τα στοιχεία τους για να αποσταλούν στη ΔΟΕ.

Προχωράμε σε ανοιχτό γράμμα προς τους γονείς, πανό στις εισόδους των σχολείων και ενημέρωση των γονιών ιδιαίτερα την ημέρα του αγιασμού με κάθε πρόσφορο μέσο.

Προχωράμε σε ενημερωτικά σποτάκια για το κτιριακό ζήτημα στου Ζωγράφου για το οποίο τίποτα απολύτως δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε στο σχολικό συγκρότημα του 5ου-6ου Δ.Σχ. Ζωγράφου ούτε και στο υπό ανέγερση (εδώ και 7 χρόνια!!) νέου νηπιαγωγείου από την ΚΤΥΠ.

Προχωράμε σε άμεση ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τη μάχη της αξιολόγησης. Από την επόμενη εβδομάδα ορίζουμε ημέρα έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την κλιμάκωση του αγώνα.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να ορίσει άμεσα απεργία και αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου